Mango med ged

Den her ret er en af mine favoritter i Spanien, og jeg laver den ogsĂĄ selv derhjemme.

Læg skiftevis lag med gedeost, sirup/figenpure og mango indtil tårnet ikke skal være højere, og drys revet parmesan udover. Kan pyntes med balsamico som på billedet, men jeg foretrækker uden.


Steak tartar

Blend teriyaki sauce med soya, honning, persille, estragon, capers, peberrod og æggeblomme. Tilbehør; Ristet brød og dampet asparges dyppet i sirup og sesamfrø.


Tapas

Der er mange muligheder. Jeg har lavet lidt forskelligt her til et arrangement i Spanien. En god blanding af fisk, kød, ost, brød, skinke og grøntsager.


Chiagrød vendt i avocado og lidt friskpresset citron. Pyntet med kokos og hakkede mandler og græskarkerner. Omeletten er lavet med 2 æg og 4 brombær der er rørt sammen. Hertil en brombærcreme lavet på Philadelphia og brombær. Tilbehør: ingefærshot og en salat med asparges, emmentaler, melon, tomater og persille. Enjoy!


Avocado med mandler og blødkogt æg. Yoghurt med mandel og græskarkerner samt friske bær. Grøn juice lavet med en håndfuld spinatblade, 4 små buketter broccoli, 1 citron, 1 æble og en halv squash. Tilbehør: ost, skinke, tomat, kokos, melon, mango, figner, bær, ingefærshot og friskpresset appelsinjuice.


Farverig chiagrød!

2 spsk. Chiafrø

3 dl. Vand

Saft fra 1/4 citron

Saft fra 1 æble

Saft fra 0.5 cm. Ingefær

1 dl. bær eller 1 avocado og 1 håndfuld spinatblade.

Topping: banan, granatæblekerner, blåbær, squash, kiwi og hvad du ellers finder på. Tilberedning: 15 min.

Chiafrøene koges i vand. Lad dem koge til vandet er væk og frøene er blevet til grød. Rør rundt undervejs. Pres citron, æble og ingefær (jeg har brugt en juicemaskine). Kom saften ned i en skål sammen med de bær du ønsker (frosne bær kan også bruges). Derefter blendes det. Hvis ikke du ønsker bær kan det blendes med spinat og avocado. Rør til sidst chiafrø i, og pynt den farverige chiagrød som du ønsker.


Skøn sommersalat

Ingredienser (2-4 pers.)

2 håndfulde hakket grønkål

1 hĂĄndfuld hakket persille

10 Cherrytomater 

1 håndfuld pistacienødder

6 tørrede abrikoser

1 avocado

1 dl. granatæblekerner 

2 håndfulde små mozzarellakugler 

1 hĂĄndfuld mandler

1 håndfuld blåbær 

1 spsk. sorte sesamfrø/nigellafrø

 

Tilberedning - 10 min.

1. Hak persille og grønkål.

2. Skær cherrytomaterne i halve.

3. Skær avocadoen i små tern.

4. Skær abrikoser i små tern.

5. Skær blåbær i halve.

6. Rist eventuelt mandler og pistacienødder på manden.

7. Bland alle ingredienserne i en stor skål og drys sorte frø udover.

8. Tilføj evt. Olie, citron og honning.

 

Enjoy!


En sprød ged

Ingredienser (1 Pers.)

En stor hĂĄndfuld helbladet spinat

1/2 avocado

1 spsk. poppet quinoa

4 skiver gedeost

2 tsk. olivenolie

2 strimler serrano

7 mandler

1 dl. Finhakket blomkĂĄl

1 spsk. Græskarkerner

 

Tilberedning 15 min.

1. Kom 1 tsk. olie på panden og rist mandler og græskarkerner til de får lidt farve.

2. Imens hakkes blomkål fint og lægges i bunden af en dyb tallerken.

3. Skær avocado ud i skiver og læg den oven på.

4. Hæld mandler og græskarkerner udover.

5. Kom poppet quinoa på panden i et par minutter til de er gyldne og læg dem til side i en skål.

6. Kom spinat på panden og varm den ved svag varme i 4 min.  Læg den derefter ovenpå fyldet på tallerknen.

7. Kom 1 tsk. olie på panden og læg gedeosten på og varm den til den er gylden. Hvis du har honning kan der puttes lidt oven på.

8. Drys den poppet quinoa udover spinaten og læg geden på toppen. 

9. Serranoen rulles og lægges rundt om i kanten.

 

Enjoy!

Kan du ikke spise den uden dressing: 2 spsk. olivenolie, lidt presset citron, 1 tsk. honning og lidt salt og peber - røres sammen og hældes udover.


En lille sund søndags-snack!

Ingredienser (2-4 Pers.)

4 avocado

1 lille rødløg

1 fed hvidløg

1 spsk. presset citron

0.5 tsk salt og peber

En lille mængde agurk- og brødstænger eller andre lækre stænger såsom: rød peber, rugbrødschips, gulerod, bladselleri, radiser, asparges, sukkerærter, emmentaler eller små salatblade.

 

Tilberedning 15 min.

1. Fjern skræl og sten fra avocado og læg avocadoen i en skål.

2. Hak løget og hvidløget og kom det ned i skålen.

3. Tilsæt citron og salt og peber.

4. Blend det med stavblender.

5. Skær de ønskede stænger ud.

6. Anret i en skĂĄl, som vist pĂĄ billedet.

Enjoy!


Detox suppe

- Inspiration fra Michelle Kristensen 

 

Ingredienser (2 Pers.)

1 stort løg

3 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

250 g squash

265 g friske asparges

400 g broccoli og stilken

8 dl. kogende vand

2 tsk. bouillon

75 g frisk spinat

Salt og peber 

 

Tilberedning 30 min.

1. Hak løg og hvidløg og kom det i en gryde med olie indtil de er gyldne.

2. Skær alle grøntsagerne (undtagen spinaten) i små tern og put dem ned i gryden. 

3. Steg dem i 10 min. til de er møre. 

4. Kom det hele i en blender sammen med vand, bouillon og spinat.

5. Lad den simre i gryden i 5 min.

6. Smag til med salt og peber.

 

 Enjoy!


Spinatlasagne med 4 slags oste

Ingredienser (3-4 pers.)

 

2 dĂĄser hakkede tomater

1 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

2 løg

450 g. frossen helbladet spinat

50 g. emmentaler

350 g. hytteost

250 g. mozzarella

1-2 dl. revet parmesan

1 dl. brødkrumme

8 lasagneplader

Evt. lidt revet muscatnød

Salt og peber

 

Tilberedning 40 min.

1. Hak løg og hvidløg og svits det i en lille gryde med olie.

2. Kom dĂĄserne med hakkede tomater i og salt og peber. Lad det simre i 10 min.

3. Tø spinaten op ved svag varme på panden. Hæld vandet fra spinaten.

4. Riv evt. lidt muscatnød udover.

5. Tilsæt hytteosten.

6. Skær emmentaleren ud i små tern og kom dem ned i spinaten. Lad det simre i 5 min.

7. Smør et fad med olie.

8. Læg halvdelen af lasagnepladerne i bunden.

9. Fordel halvdelen af spinaten udover.

10. Læg så halvdelen af mozzarellaen på (skåret i skiver).

11. Dernæst hældes 1/3 af tomatsaucen udover.

12. Læg de sidste lasagneplader ovenpå.

13. Dernæst resten af spinaten og mozzarellaskiverne og til sidst tomatsaucen.

14. Drys brødkrumme udover og til sidst parmesan.

Lasagnen har godt af at stå og trække en halv time, hvis der er tid til det.

Lasagnen sættes i ovnen på 175 grader (varmluft) i 30 min.

 

Enjoy!


Grønkål som drys

Brug grønkål som ekstra krymmel på toppen af dine retter. Det kan eksempelvis drysses udover lasagnen istedet for at lave en salat ved siden af. Eller du kan drysse det udover dine spejlæg om morgenen, så du får lidt grønt allerede fra morgenstunden. Køb det hakket og vasket, for at gøre det nemmere for dig selv!


Krymmelknas til dine salater

Vind en kurv fyldt med alverdens lækre sprøde nødder, kerner, og pynt der gør dine salater mere indbydende og knasende. 

Like opslaget på Facebook eller Instagram og skriv i kommentarfeltet hvem der skal vinde kurven. 

Vinderen bliver trukket lørdag d. 24 februar 2018.

Vinderen er trukket!

 

Kurven indeholder;

Chiafrø, bread snacks, pinjekerner, boghvedekerner, hasselnødder, mandler, ristede kokoschips, valnødder, sesamfrø, pistacienødder, græskarkerner, oliven, poppet quinoa og tørrede tranebær.

 

Tips til hvordan du gør dine salater ekstra sprøde!

 

1. Ristede boghvedekerner; Drys dem ud pĂĄ en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen pĂĄ 100 grader i 60 min (varmluft).

 

2. Græskarkerner/pinjekerner/valnødder/sesam/pistacienødder; Rist dem på panden i lidt olivenolive til de bliver lysebrune.

 

3. Ristede oliven; Hæld vandet fra oliven og hak dem fint. Pres dem fri for vand i noget køkkenrulle. Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir. Lad dem tørre i ovnen på varmluft i 60 min. på 100 grader.

 

4. Ovenbagte mandler; Lægges på en bageplade med bagepapir. Derefter sættes de i ovnen på 150 grader i 12 min.

 

5. Poppet quinoa; Vendes i lidt olie pĂĄ panden indtil de er lysebrune.

 

6. Ristede mandler/hasselnødder; Vend dem i lidt olivenolie på panden med lidt honning, kardemomme, cayennepeber og spidskommen til de er mørkebrune.

 

7. Brødcroutoner; Skær rugbrød ud i tern og læg dem på panden med lidt olivenolie og salt. Tilføj evt. solsikkekerner, hvidløg eller timian.

 

8. Mandel- og græskarmel; Hak mandler eller græskarkerner helt fint så det bliver til mel (se billede øverst på siden) og brug det til at drysse udover salaterne.

 

 

Opskrift

Ingredienser (2 pers.)

 

2 spsk. pesto

10 skiver ost med nøddesmag evt. den blå Prima Donna

3 spsk. boghvedekerner

1 dusk persille

 

Tilberedening 60 min.

 

1. Læg boghvedekernerne på en bradepande med bagepapir. Sæt dem i ovnen på 100 grader i 60 min.

2. Smør pestoen ud på midten af tallerken.

3. Læg osten ovenpå 

4. Drys boghvedekernerne udover

5. Drys til sidst persillen udover 

Enjoy!

 

 


Sund søndagsburger!

Ingredienser (1 pers.)

1 avocado

175 g. hakket oksekød

3 skiver mozzarella

1 tomat

1 hĂĄndfuld valgfri salat

1/2 hakket rødløg

10 g soltørret tomater

1 tsk. honning

1 spsk. olivenolie

1 spsk. soja

1 spsk. pinjekerner

1/3 fed hvidløg

½ tsk. sennep

1 lille hĂĄndfuld persille

Salt og peber

 

Tilberedning – 20 min.

1. Form det hakkede oksekød til en bøf og læg den på panden i lidt olivenolie.

2. Tag en skål og put følgende ingredienser i: soltørret tomater, honning, olivenolie, ¼ hakket rødløg, soja, pinjekerner, hvidløg, sennep, persille og ½ tsk. Salt og peber. Blend det hele så du har en god dressing til burgeren.

3. Vask salaten og hak det sidste af rødløget.

4. Når bøffen er ved at være færdig lægges mozzarella ovenpå, så det smelter en smule.

5. Skær avocadoen ud i 2 både og læg dem på tallerken.

6. Drys salat over den ene halve avocado og placer bøffen ovenpå.

7. Hæld derefter dressingen udover bøffen og hakkede rødløg.

8. Placer den anden halve avocado som lĂĄg.

9. Ved siden af burgeren kan lægges lidt tomater og resten af mozzarellaen, hvis der er mere tilbage.

 

Enjoy!

 


5 sunde forslag til din morgenmad
  • Den grønne morgen

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1 dl. skyr
    - 1 håndfuld helbladet spinat
    - 1 appelsin
    - 1/2 avocado
    - 1 tsk. chiafrø
    - 3 mandler
    - 1 lille stykke bladselleri

    TILBEREDNING - 10 min.

    1. Tag blenderen og kom skyr i sammen med avocado, spinatblade og saften fra en presset appelsin.
    2. Server Den grønne morgen i en lækker skål og drys chiafrø og hakkede mandler udover.
    3. Hvis du har lidt bladselleri i køleskabet kan du tage din kartoffelskræller og rive en par strimler og lægge oven på.

    Enjoy!

  • Den søde skovskyr

    INGREDIENSER ( 1. pers.)

    - 1-2 dl. skyr
    - 1 tsk. honning
    - Lidt ananas i tern
    - 5 vindruer skåret midt over
    - 1-2 spsk granatæblekerner
    - 1 tsk. chiafrø
    - 2-3 valnødder
    - Lidt rød skovsyre

    TILBEREDNING - 7 min.

    1. Kom skyr i en skål og hæld honning udover.
    2. Dernæst drysses alle ingredienserne udover med rød skovsyre på toppen.

    Enjoy!

  • Den sprøde skyr

    Ingredienser (1 pers.)

    1 dl. Skyr
    1 tsk. Honning
    1 lille håndfuld hakket grønkål
    1 lille håndfuld blåbær
    Lidt revet strimler af bladselleri
    1 tsk. Chiafrø

    Tilberedning – 5 min.

    1. Kom skyr i en skål
    2. Hæld honning udover
    3. Drys grønkål og blåbær udover
    4. Læg strimler af bladselleri på toppen og drys med chiafrø.

    Enjoy!

  • Farverig morgen

    Ingredienser (1 pers.)

    1 håndfuld spinatblade/feldsalat
    1 lille håndfuld friske hindbær
    ½ avocado i skiver
    1 spsk. Poppet quinoa
    2 spsk. Mango i tern
    1 spsk. Kokos
    2-3 små kyllingefileter
    1 tsk. karry

    Tilberedning – 10 min.

    1. Steg et par kyllingefileter i olie og karry på panden
    2. Læg salat i bunden af en skål
    3. Del skålen op i 6 dele og læg de forskellige ingredienser i hver sin del ovenpå salaten

    Enjoy!

  • Morgenkrymmel

    Ingredienser (1pers.)

    1 dl. Skyr
    1 tsk. honning
    1 spsk. Hakkede mandler
    1 spsk. Hakkede græskarkerner
    1 lille håndfuld blåbær

    Tilberedning – 5 min.

    1. Kom skyr i en skål
    2. Hæld honning udover
    3. Drys med mandel og græskarkerner
    4. Drys blåbær på toppen

    Enjoy!

Den grønne eng
  • GREEN CRISPY SALAD

    INGREDIENSER (2-4 pers.)

    - 2 håndfulde grønkål
    - 2 håndfulde palmekål
    - 1 avocado skåret i tern
    - 2 håndfulde mozzarellatern
    - 2 håndfulde små broccolibuketter
    - 8 valnødder
    - 1 håndfuld mandler
    - 1 dl. sort quinoa som er kogt
    - Kernerne fra 1 granatæble
    - Dressing: 3 spsk. olie, 1 tsk. sennep, 1 tsk. honning og 1/2 presset citron.

    TILBEREDNING - ca. 15 min

    1. Denne salat kan laves med alt slags grønt salat. Jeg har dog valgt, grønkål og palmekål. Alt er skåret i små stykker.
    2. Mandlerne ristes på panden i olie og honning.
    3. Dressingen laves ved at blande olie, sennep, honning, citron og lidt salt og peber.
    Enjoy!


  • REGNBUESALAT

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 2 håndfulde grønkål
    - 1 håndfuld feldsalat
    - 1 dl. rød quinoa
    - 1 håndfuld valnødder
    - 1 håndfuld mandler
    - 1 håndfuld græskarkerner
    - 4 abrikoser skåret i små tern
    - 2 spsk granatæblekerner
    - Lidt emmentaler skåret i tern
    - 2 stykker serrano
    - Dressing: 3 spsk. olie, 1 tsk. sennep, 1 tsk. honning og 1/2 pressen citron

    TILBEREDNING - ca. 10 min

    1. De røde quinoafrø koges til de er bløde og vandet er væk.
    2. I bunden af skålen fyldes grønkål og lidt dressing.
    3. Derefter har jeg placeret ovenstående ingredienser på lange rækker hen over grånkålen (se billedet).
    Enjoy!


  • QUINOASALAT MED KNUST FETA

    INGREDIENSER (2-4 pers.)

    - 1 dl. sort quinoa
    - 1 håndfuld feldsalat
    - 1 avocado skåret i tern
    - 1 granatæble
    - 1 håndfuld mandler
    - 1 dl. blåbær
    - 8 halve cherrytomater
    - 1-2 dl. knust feta
    - Krydderi til mandlerne: 1 spsk. olie, 1 tsk. honning, 1 tsk. kardemomme, 1/2 tsk spidskommen og 1/2 tsk cayennepeber. (du kan også nøjes med at riste dem i olie).

    TILBEREDNING - 15 min.

    1. De sorte quinoafrø koges til vandet er væk og frøene er bløde.
    3. De øvrige ting blandes i salaten (fetaen moses med en gaffel og drysses udover).
    Enjoy!


  • DEN SMILENDE SALAT

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1 dl. finthakket blomkål
    - 1/2 rød peber skåret i tern
    - 1 håndfuld emmentaler i tern
    - Ca. 5 Oliven
    - 1 håndfuld helbladet Spinat
    - 3-5 små kyllingfiletter vendt på panden
    - 6 mandler
    - 1 spsk. græskarkerner
    - 2 æg

    TILBEREDNING - 15 min.

    1. Æggene lægges i kogende vand i 7-8 min, så de er smilende.
    2. Kyllingen steges på panden, eller lægges i et fad med lidt vand i ovnen i cirka 20 min på 175 grader.
    3. Mandlerne ristes i olie på panden sammen med græskarkernerne.
    4. Herefter lægges spinaten på den varme pande.
    5. Bland blomkål, rød peber, mandler, græskarkerner, cherrytomater, emmentaler og oliven på din tallerken.
    6. Anret salaten som du synes gerne med kylling, spinat og de smilende æg på toppen. Enjoy !


  • EN GED I VERDENSKLASSE

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1 håndfuld helbladet spinat
    - 1 håndfuld brombær
    - 5 valnødder
    - 1 håndfuld mandler
    - 2 asparges
    - 1/2 pære
    - 1/2 fennikel
    - 2 stykker serrano
    - 4 skiver gedeost
    - evt. honning

    TILBEREDNING 15 min.

    1. Gedeosten skæres i skiver og lægges på bagepapir i ovnen på 175 grader. Kom evt. lidt honning på toppen.
    2. Rist mandlerne og valnødderne på panden i olie.
    3. Kom derefter frisk helbladet spinat på panden og varm det til det bliver blødt.
    4. Skær de andre ting ud i mindre stykker og bland dem på tallerken sammen med de ristede mandler og valnødder.
    5. På toppen lægges spinat, serranoskinke og den sprøde gedeost.
    Enjoy!


Easy food
  • LAKS MED POCHERET ÆG

    INGREDIENSER (1 pers.)
    - 4 skiver laks
    - 3 asparges
    - 1 æg
    - Lidt ærteskud
    - 1 spsk. olivenolie
    - 1/2 tsk. sennep
    - 1 tsk. citron
    - 1 tsk. honning

    TILBEREDNING 10 min.

    1. Laksen skæres i tynde skiver som på billedet.
    2. Ægget pocheres ved at koge lidt vand med lidt eddike i. Slå ægget forsigtigt ud i en lille skål. Når vandet koger skrues der lidt ned. Rør rundt i vandet med et piskeris og tag herefter piskeriset op, og ægget hældes forsigtig ned i midten af vandet der roterer. Lad det småkoge cirka 2-3 min.
    3. Imens blancheres asparges ved blot at lægge dem kort ned i kogt vand.
    4. Anret tingene som på billedet og hæld gerne en dressing udover med olie, sennep, citron og honning.
    5. Ønskes ægget sprøt kan det vendes i rasp og kommes ned i en gryde med varmt solsikkeolie, så det får den sprøde kant.
    Enjoy!


  • BØF MED PESTO OG TOMATSALSA

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - Bøf (her har jeg brugt oksemørbrad)
    - 1 stor kartoffel
    - 1 fed hvidløg
    - 2 store tomater
    - 1 æg
    - Lidt revet muscatnød
    - 1 håndfuld helbladet spinat
    - 2 spsk. pesto

    TILBEREDNING 30 min.

    1. Pestoen kan købes eller laves ved at blende 2 håndfulde persille med 1/2 dl. olivenolie, lidt hvidløg, 1 spsk. pinjekerner og 1 spsk revet parmesan.
    2. Tomatsalsaen laves ved at skære tomaterne i tern og lægges på panden i lidt olivenolie, salt og hvidløg.
    3. Kartoflen der lægges i bunden af bøffen laves ved at rive en stor kartoffel i en skål og tilsætte et æg og revet muscatnød samt salt og peber. Herefter steges kartoflen som en lille pandekage på panden.
    4. Læg lidt frisk spinat på panden med lidt olivenolie og varm det til det er blødt.
    5. Bøffen steges/grilles som ønsket.
    6. Anret med kartoflen i bunden, dernæst spinat og til sidst bøffen med tomatsalsa på toppen. Spred pestoen rundt om bøffen.
    Enjoy!


  • DEN NEMME OG LÆKRE

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1 skive rugbrød
    - 1 æg
    - 1 avocado

    TILBEREDNING - 7 min.

    1. Rist rugbrødet i brødristeren.
    2. Smør en avocado på.
    3. Lav et spejlæg på panden så det stadig smiler. Læg det oven på avocadoen og husk salt og peber.
    Enjoy!


  • EN KLASSIKER FRA AFTENSMADEN DAGEN FØR

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 2-3 skiver roastbeef
    - 1 spsk. bearnaisesauce
    - 1 spsk. agurk i små tern
    - 1 tsk. peberrod

    TILBEREDNING - 7 min.

    1. Rist rugbrødet i brødristeren.
    2. Har du evt. lidt roastbeef og bearnaisesauce tilbage fra aftensmaden i går, så bliver det til en god mad.
    3. Læg peberrod og agurk på toppen.
    Enjoy!


  • LÆKKER OG MØRT - OG PASSER SIG SELV!

    INGREDIENSER (2 pers.)

    - 1 flaske rødvin
    - 1.5 kg. Tykkam
    - Evt. 1 gulerod, 1 kartoffel, 2 fed hvidløg, 4 kviste rosmarin, 5 lauerbærblade og 1 pastinak - alt skæres i mindre tern

    TILBEREDNING - 3 timer

    1. Køb en oksebov eller tykkam og læg den i en stegeso.
    2. Hæld rødvin udover.
    3. Tilføj grøntsager der giver smag.
    4. Sæt den i ovnen i cirka 3 timer på 200 grader.
    5. Lav en lækker salat til (se evt. green crispy salad) og evt. kartofler eller mos.
    Enjoy!


  • LAKSETARTAR

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1 spsk. frisk estragon
    - 1 spsk. frisk purløg
    - 1 tsk. revet ingefær
    - Ca. 100g. laks
    - 2 spsk. creme fraiche
    - 1 tsk. soya
    - 1 æggeblomme

    TILBEREDNING - 10 min.

    1. Hak laksen i små stykker.
    2. Bland den med estragon, purløg, revet ingefær, soya og creme fraiche.
    3. Læg det i en skål eller på en tallerken og drys lidt friske krydderier udover.
    4. Læg æggeblommen på toppen.
    Enjoy!


Morgenkræs
  • DEN NEMME SKYR

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1-2 dl. skyr
    - 4-6 brombær
    - 1 passionsfrugt
    - 4 mandler
    - 2 tsk. chiafrø

    TILBEREDNING - 5 min.

    1. Hæld skyr i en skål.
    2. Drys chiafrø, hakkede mandler og passionsfrugt udover.
    3. Til sidst lægges der Brombær/hindbær/ blåbær udover.
    Enjoy!


  • SPEJLCADO

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1/2 avocado
    - 1 æg
    - 1/2 tsk. sorte sesam

    TILBEREDNING - 10 min.

    1. Lav et spejlæg på panden og vend det når det er muligt, mens blommen er lidt flydende.
    2. Sluk komfuret og lad det stå et minut så blommen stadig er flydende indeni.
    3. Tag en halv avocado og læg spejlægget udover.
    4. Drys med salt, peber og sorte sesam.
    Enjoy!


  • CHIAGRØD MED KOKOS

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 2 spsk. chiafrø
    - 1.5 dl. mandelmælk
    - 2 spsk. hakket kokos
    - 4 blåbær
    - 1 spsk. hakket ananas
    - 5 vindruer
    - 1 tsk. honning

    TILBEREDNING - 5-10 min. + 2 min. aftenen før

    1. Tag et glas og put chiafrø i og hæld mandelmælk udover. Rør rundt.
    2. Læg film på glasset og sæt det i køleskab, inden du går i seng.
    3. Når du vågner dagen efter, tager du glaset ud og rører rundt og hakker klumperne i grøden ud. Sæt film på igen og sæt den i køleksabet - Grøden er klar om en halv time.
    4. Tag grøden ud og rør rundt igen og behold den i glasset eller fordel den ud i en lille skål.
    5. Drys lidt honning udover, dernæst små stykker ananas, blåbær, vindruer og kokos. Enjoy!


  • DEN SUNDE MORGENMUSLING

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 1 blad hvidkål
    - 1 lille håndfuld helbladet spinat
    - 1 æg
    - 1/2 tsk. karry
    - Lidt persille
    - Evt. mayonaise

    TILBEREDNING - 10 min.

    1. Læg ægget i kogende vand i ca. 8 min..
    2. Find et flot stykke blad fra hvidkålshovedet og blancher det kort i kogende vand.
    3. Læg det på en tallerken og put evt. en lille klat mayonaise på.
    4. Læg en håndfuld spinatblade på en pande med olie til de er bløde.
    5. Læg bladene oven på hvidkålet og mayoen og dernæst det blødkogte æg.
    6. Drys lidt karry udover og det hakkede persille/purløg.
    Enjoy!


  • DEN KNAS-SUNDE SKYR

    Ingredienser (1 pers.)

    - 1-2 dl. skyr
    - 1 tsk. chiafrø
    - 1 tsk. honning
    - 1 spsk. revet hvidkål
    - 1 spsk. revet gulerod
    - 4 mandler

    TILBEREDNING - 5 min.

    1. Skyr lægges i en skål med honning udover.
    2. Drys chiafrø udover.
    3. Riv lidt hvidkål og gulerod udover.
    4. Slut af med hakkede mandler.
    Enjoy!


  • SOLSKIN I DET GRØNNE

    INGREDIENSER (1 pers.)

    - 2 håndfulde helbladet spinat
    - 2 spsk. hytteost
    - Lidt revet muscatnød
    - 1 æg

    TILBEREDNING - 10 min.

    1. Smør et lille fad med olie.
    2. Læg spinat rund i kanten og læg hytteost oven på.
    3. Slå et æg ud i midten. Riv lidt muscatnød udover. Drys salt og peber på.
    4. Derefter sættes den i ovnen på 175 grader og tages ud, når ægget er som ønsket.
    Enjoy!


Go juices

Disse juice er lavet på en juicemaskine. Hvis ikke du har en, kan jeg anbefale dig at købe dem her Highonlife 

- I hver juice er der tilsat lidt olivenolie, da den er med til at gøre at du får mere ud af vitaminerne i juicen. Husk at bevar det hvide skræl på f.eks. appelsiner og grape, da det også er der de fleste vitaminer sidder.

Nicy

INGREDIENSER (1 pers.)

1 mellemstor rødbede

1 citron

2x2 cm ingefær

2 æbler

1 appelsin

1 spsk. olivenolie

 

TILBEREDNING

1. Skræl rødbeden og skær den ud i 3-4 stykker (så den kan komme ned i juicemaskinen).

2. Fjern skrællen på citronen og appelsinen.

3. Skyl ingefæren.

4. Vask æblerne og skær dem ud i både og fjern kernehuset.

5. Rør rundt i den færdige juice og tilsæt 1 spsk. olivenolie.

Enjoy!


Healthy

INGREDIENSER (1 pers.)

2 hĂĄndfulde spinat

3 buketter broccoli

1/3 squash

3 æbler

1 citron

5 cm. bladselleri

1 spsk. olivenolie

 

TILBEREDNING

1. Vask spinat, broccoli, squash, æbler og bladselleri.

2. Skær tingene i mindre dele, så de kan komme ned i juiceren. 

3. Fjern skræl på citron og kernehuset fra æblerne.

4. Rør rundt i den færdige juice og tilføj 1 spsk. olivenolie.

Enjoy!


Greeny

INGREDIENSER (1 pers.)

2 agurker

2 hĂĄndfulde spinat

2x2 cm. ingefær

1. spsk. olivenolie

 

TILBEREDNING

1. Vask alle ingredienserne.

2. Put agurk, spinat og ingefær i juiceren

3. Rør rundt og tilsæt olivenolie.

Enjoy!


Phenny

INGREDIENSER (1 pers.)

5 vindruer

1/4 ananas

1/2 citron

1 lille hĂĄndfuld frossen mango

1 lille håndfuld frossen jordbær

1 lille hĂĄndfuld frossen havtorn

1. spsk. olivenolie

 

TILBEREDNING

1. Skær skrællen af ananas og citron og vask vindruerne.

2. Put ingredienserne i juiceren.

3. Rør rundt og tilføj olivenolie.

4 Hæld juicen op i en blender og tilføj mango, jordbær og havtorn.

Enjoy!


Naughty

INGREDIENSER (1 pers.)

1/3 ananas

1 pære

1 passionsfrugt

1 lille hĂĄndfuld frossen havtorn

1 lille hĂĄndfuld frossen mango

1 spsk. olivenolie

 

TILBEREDNING 

1. Vask pæren og skræl ananasen.

2. Put ananas og pære i juiceren.

3. Rør rundt og tilføj olivenolie.

4. Hæld juicen op i en blender og tilføj havtorn, mango og passionsfrugt.

Enjoy!


Dirty

INGREDIENSER (1 pers.)

2 gulerødder

1 appelsin

2x2 cm. ingefær

1 spsk. olivenolie

2 stilke mynte

1 passionsfrugt

1 lille håndfuld frossen jordbær

 

TILBEREDNING

1. Vask gulerødder og ingefær og fjern skrællen på appelsinen. Put dem i juiceren og rør rundt. Tilsæt olivenolie i juicen.

2. Put juicen op i en blender og tilsæt mynte, passionsfrugt og jordbær.

Enjoy!

 


Harry carrie

INGREDIENSER (1 pers.)

1/4 ananas

1 appelsin

2x2 cm. ingefær

1 spsk. olivenolie

1 stilk mynte

1 passionsfrugt

 

TILBEREDNING 

1. Vask ingefær og fjern skræl på appelsin og ananas. Derefter kommes det i juiceren. Rør rundt i juicen og tilføj olivenolie.

2. Hæld juicen op i blenderen og tilføj mynte og passionsfrugt.

Enjoy!


Snacky eller skal du have gæster?

Tøm dit køleskab

INGREDIENSER

- Det du har i køleskabet

- 1 dressing

 

TILBEREDNING

Tøm en gang i mellem dit køleskab, og fordel alle tingene i små skåle. - på den måde bliver tingene mere appetitlige. Sørg også altid for at have en lækker dressing stående til at dyppe tingene i. På den måde undgår du madspild, og du sparrer penge. Jeg synes altid det er lækkert at have en pesto i køleskabet eller Goma dressing.

Enjoy!


Små sprøde hapsere

INGREDIENSER (2-4 pers.)

Lidt laks

Lidt agurk

Lidt rufgbrødschips

Lidt natural smøreost

 

TILBEREDNING

1. Lav dine egne rugbrødschips på panden i olie, eller køb dem. ( De kan købes i føtex).

2. smør en klat frisk natural ost på, dernæst et lille skive laks og en agurkkugle.

Enjoy!

 


Tapas til aftensmad!

INGREDIENSER (2-4 pers.)

- Vitello tonnato

- Oksecarpaccio

- Humus.

(Jeg foretrækker normalt selv at lave disse ting, men nogen gange skal det gå lidt hurtigt i hverdagene, så denne gang er det købt.)

- 1 ost du ønsker

- Oliven

- Artiskokker

- Serrano

- Rucola

- 2 tomater

- Lidt feta

- 1/2 rødløg

- Knækbrød

 

TILBEREDNING

Anret dem på fade eller i små skåle og læg lidt serrano ved. Oksecarpaccioen har jeg lagt oven på knækbrød med rucola og parmesan. Tomat, røløg og feta har jeg brugt til at lave en lille salat ved siden af.

Enjoy!


Pocheret æg i mandel

INGREDIENSER (1 pers.)

1 æg

1 spsk. eddike

1 lille hĂĄndfuld helbladet spinat

1/2 pose frossen ærter

1/2 hakket rødløg

Lidt persille

1 spsk. mandelmel

1 tsk. honning

 

TILBEREDNING

1. Ægget pocheres i kogende vand med eddike i 3-4 minutter.

2. Derefter lægges det på en bund af spinatblade og ærtepuré.

3. Ærtepureén blendes med ærter, rødløg og persille og lidt salt.

4. Derefter pensles ægget med honning, som får mandelmelet til at sidde fast på ægget.

Enjoy!


En ged i solen

INGREDIENSER (2-4 pers.)

1 rulle gedeost

2 mangoer

1 dl. revet parmesan

3-4 spsk. figenpure.

 

TILBEREDNING

1. Skær gedeost og mango i mange tynde skiver.

2. Læg et lag skiftevis. så det er mango, gedeost og figenpure. Læg så mange lag som muligt så det bliver et lille bjerg.

3. Drys revet parmesat udover og server. Enjoy!


Karamaliseret gedeost

INGREDIENSER (4-6 pers.)

1 gedeostrulle

1 flute

1 dl. sukker

Lidt olivenolie

(1 gastænder kræves)

 

TILBERENING

1. Bag eller køb et flute. Skær det i skiver og rist det lidt i ovnen med lidt olie.

2. Læg brød ud på et fad og læg skiver af gedeost oven på.

3. Put en halv tsk. sukker oven pĂĄ hver.

4. Gril først stykkerne med gastænderen, når I har sat jer til bords, så gæsterne vil få en dejlig karamaliseret gedeost.

Enjoy!