Knald i låget, slået omkuld - og hva´så?

Du skal ikke blive forvirret, når du begiver dig ud på denne rejse af tanker og refleksioner der omhandler livets ubarmhjertige udfordringer. Lov mig det. Hvis du læser videre, skal du blot give tankerne et strejf af genkendelse, og lade din undren og nysgerrighed folde sig ud. 

Jeg siger ikke, at mine tanker og refleksioner fører til noget rigtigt eller bedre, men måske kan du blive mere bevidst omkring, hvad der er godt for dig, og hvordan du kan administrere de tanker der dukker op her og der.

Jeg er en evig undren der oftest fyldes med tusindvis af tanker, der til tider kan drive mig til vanvid. Oftest kan jeg føle mig en smule skør og på kanten til at dejse om, fordi tankerne strømmer ind. Kender du også det? Det er som om, at jeg er på overarbejde konstant, fordi de ikke forstår, jeg kun har åbent i et vis tidsrum på dagen. Ja de tror endda også, at jeg holder natteåbent. Hold da magle, jeg kunne tjene mange penge, hvis en tanke havde en form for værdi. Ja og det har de måske endda? Hvis jeg kan finde ud af, at anvende dem rigtigt.

 

Det er blandt andet også en af mine svagheder jeg arbejder med, altså at administrere mine tanker der har åbent døgnet rundt. Den måde jeg arbejder med det på, er blandt andet ved at fortælle jer læsere om det. Jeg forstår godt, hvis du kan blive forvirret undervejs, for jeg når aldrig helt at færdigbehandle min ene tanke, før den overhales af en ny tanke, hvilket gør, at jeg ofte får ret travlt med at strukturere dem på en måde, så jeg selv kan følge med.

 

Så læs videre hvis du er nysgerrig, men lad vær med at lade mine tanker drive dig til vanvid!! 


Livet bliver lidt for seriøst og stift i betrækket, hvis ikke du nogen gange kan grine af dig selv. Så husk når du gør nogle dumme ting, så grin af dig selv, i stedet for at blive irriteret over du dummer dig. Vi alle kender til, når tingene går lidt for stærkt. Du åbner skuffen og lukker den igen i mens hånden er nede i, eller du går fra fitnesscenteret med 1 meter lang vægtstang under armen, mens du råber farvel og tak for i dag og du forstår ikke, hvorfor folk glor så underligt på dig, indtil du finder ud af, at du har glemt at lægge vægtstangen på plads. Væn dig til at grine af dig selv og husk på, at du i det mindste er lidt sjov og skør, i stedet for du er en der render rundt i sit stive pus og ikke kan have det lidt sjovt og lave fejl her og der. Det må da være bedre end en kedelig tør satan, der ved hvordan alt her i verden skal gøres og ikke er frisk på at dumme sig.

 

Hold dig ikke tilbage for et lille skørt eksperiment!

Jeg har engang læst, at hvis vi trykker bestemte steder på vores ører, kan det  lindre smerter bestemte steder på kroppen. Det er da spændende! Med lidt nysgerrighed fik jeg hurtigt sat nogle tøjklemmer på mine ører, da dette skulle være en god måde at ramme de forskellige punkter. Den øverste del af øret har forbindelse til ryg og skuldre og selve ørerflippen er forbundet til hovedet og hjertet. Så selvom denne metode er god for dig der har rygproblemer eller lider af hovedpine, så skal de klemmer altså ikke sidde ret lang tid på, før der går ild i ørerne. Når jeg så undervejs ser mig selv i spejlet, og håber på naboen ikke har kigget ind over hækken, så kan jeg da ikke lade være med at grine af mig selv, for hvem render lige rundt med ørerne hængt til tørre!

Så hey, det jeg egentligt vil frem til det er, at livet er sgu lidt for kedeligt, hvis du ikke nogen gange kan grine lidt af dig selv. Så slap af og grin, også selvom du måske kun er i dit eget selskab!Et lille bitte ord som har stor betydning, men som mange glemmer. Er du god til at sige godmorgen til dine kollegaer, når du møder ind på din arbejdsplads? Det skal du blive, hvis ikke du er det. 

Godmorgen, godmorgen, godmorgen, ja du skal nok sige det mange gange i løbet af din morgen, afhængig af hvor stor din arbejdsplads er. Det er ikke kun tætte kollegaer, du skal sige godmorgen til, men hver og en der befinder sig indenfor arbejdspladsens område. Så ja det er også pedellen, rengørings- og køkkenpersonalet, du skal sige venligt godmorgen til. Det kræver ikke det store at åbne munden og sige et enkelt ord og endnu bedre er det, hvis du kigger op og smiler samtidig. 

At sige godmorgen betyder mange ting. Du virker mere frisk, imødekommende og klar til dit arbejde, når du møder ind med denne morgenstart, fordi ordet illustrerer en form for engagement. Endnu vigtigere er det også at du får dine kollegaer til at føle, de bliver set og føler sig velkommen på deres arbejdsplads. Det gælder især også din chef, der burde være den der siger godmorgen med den højeste og mest energiske stemme, da det skaber motivation hos medarbejderne. Forestil dig en chef der ignorerer medarbejderne, når han møder ind, eller siger godmorgen fordi han føler, han skal gøre det. Det er ikke rart vel? Folk der ikke værner deres kollegaer et blik og ikke siger godmorgen, kan ofte få kollegaerne til at føle sig uvelkommen på deres arbejdsplads og give dem et billede af, at de er højere hævet end dem. Så tænk over det. Tænk at sådan et lille ord, kan have så stor en betydning.

Så sig godmorgen til alle på din vej, både naboerne på vejen og kollegaerne på jobbet, og du vil selv blive mødt af en morgenglæde fremover. Godmorgenglæde til dig fra mig.


Hvad får du ud af det?

Går du også nogen gange rundt og bruger unødvendig energi på ligegyldige ting omkring dig. Det er der ingen grund til, for hvad får du ud af det? Ikke en dyt andet end at du bliver en smule træt i låget, da det ofte er ting, du ikke kan gøre så meget ved nu og her. Derfor er det godt at sige pyt til sig selv, når man støder ind i sådan nogle situationer, for så fjernes fokus hurtig fra det igen, og du når ikke at fyre alt dit krudt og energi af på det. Det gælder både når der er tale om din perfektionisme, dine særheder og dine uenigheder der opstår blandt andre.

En anden sætning der er god at sige er; “hvad får du ud af det” ikke en småkage, så se at komme videre i dagens tekst! Hvor ofte står du ikke og bander lidt over, at kjolen ikke sidder så pænt som den plejer, eller hvorfor nåede jeg ikke dit og dat, eller hvorfor blinker den idiot ikke. Det er egentlig dig selv det går ud over i sidste ende, hvis du ikke lærer at tackle de irriterende ting omkring dig på en afslappet måde. Ja så ved jeg godt, at nogen gange skal vi også ud med vores frustrationer, hvis det virkelig er noget der går os på, men almindelige hyppige irriterende dagligdags situationer, er ikke værd at bruge alt den negative energi på.

Så tæl i stedet til 7 og sig det da lyv, og så tænk på noget andet mens du kører bag den langsomme søndagspensionist. Pyt...!


Livsglæde

Hvad gør dig glad? Hvilke ting finder du glæde i? Hvad betyder noget for lige netop dig?

Flere af os søger efter den evige følelse af livsgglæde eller det nogen kalder for lykke. Nu mere vi tænker over, hvad der betyder noget for os, nu mere bevidste bliver vi, omkring de ting der fylder i hverdagen og skygger for livsglæden, fordi vi har så travlt med job, karriere og pligter. Men vi prøver alligevel at søge efter de ting der gør os glade, når vi har en kort stund til os selv, for ikke at miste os selv fuldstændigt til hverdagens travle trumerum. Når vi så endelig indser, hvilke ting der får os til at føle glæde, varer det ikke længe, før vores fokus fjernes fra det igen, på grund af manglende tid og overskud. Tænk sig hvis vi kunne opleve følelsen af glæde i hver enkel ting, vi foretager os. Hvor lækkert ville det ikke være, hvis glæden susede gennem kroppen dagen lang, for hvilket overskud og engagement ville der ikke følge med? 

Vi lever i en tid i dag, som tydeligvis giver udfordringer i forhold til at følge sin vej til glæden. Hvorfor har vi så travlt? Hvorfor skal alt være så perfekt? Hvorfor arbejder vi så meget for at kunne få lov til at holde fri eller ferie, når alt arbejde i sidste ende resulterer i, at der ingen frihed har været i største del af tiden? Hvordan finder vi balancen, så alt går op i en højere enhed? Hvordan får vi fremhævet de positive ting frem for de negative, som oftest er dem der er nemmest at hænge fast i? Glæden ligger jo gemt i de positive ytringer.

Nu mere jeg tænker over det, jo mere bliver jeg klar over hvor vigtigt det er, at vi hver især holder fast i de individuelle glæder og passer på os selv både i forhold til tiden vi lever i, men også i forhold til den person du er. Det er ligeledes individuelt hvor meget vi hver især kan tackle, og hvordan vi agerer og reagerer i forskellige kontekster. Så hold nu fast i de ting du finder glæde i og giv ikke slip, uanset hvad, da det er dem der fører til overskud og følelsen af at life is worth. 


Kom nu i sviNg

Ret dig op, træk hagen og skulderne tilbage - ellers får du ondt i ryggen. Husk at smil til folk omkring dig - det smitter altså, og du vil føle en fornemmelse af endofiner der strømmer igennem kroppen. Bullshit! Meget skal vi høre, men noget af det er måske rigtig nok alligevel. Jeg synes det er hårdt, for jeg er lidt træt for tiden. Kender du det? Der er mange ting jeg skal huske at gøre gennem dagen udover alle mine planer og gøremål. Jeg skal hvertfald huske at smile til mine kollegaer, så de synes jeg er en god kollega.

 

Jeg er ikke den type som har det største smil på, men når jeg endelig gør det, er det rart. Jeg gad godt være typen der havde et enormt smil på dagen lang, men måske ligger det bare ikke til mig. Eller også er jeg træt af de ting, jeg burde gøre, oven i mit rod af tanker, omkring hvordan det skal gøres. Når jeg så gør det, altså smiler og trækker hagen og skulderne tilbage, så bliver jeg lidt glad kan jeg mærke. Hvorfor er det så svært at foretage sig de ting, når det gør én glad? Det er som om tankerne bare strømmer ind hele tiden. - Jeg burde gøre sådan og sådan - og det skal helst være på denne måde - og det kunne være rart hvis jeg bare gjorde det uden at tænke over det, for jeg bliver en smule træt i pæren, som lyser på fulde hammer.